Hayalperest

Kendini toparlayıp yola devam edebilme yetine hayranım senin. Korkunç bir kararlılığın var. Kafana koyuyorsun ve o güne dek ne yaptıysan ne emek verdiysen umurunda olmuyor. Bu yüzden sabit kalamıyorsun hiçkimsede. Ufak çocukluklar yetiyor kalkıp olay yerini terk etmene. Çocuk parkına hapsedilmiş 70lik bir nine gibi hissediyorsun kendini onların bağırışları arasında. Yanına sokulmaya çalışan sevimli çocuğa yüz vermiyorsun, topu sana atanın da topunu kesip çöpe atıyorsun. Salıncaktakini önce havalara uçuruyorsun. Sonra arkasından çekilip "kendi kendine" uçmasını seyrediyorsun. Bazen anne gibisin dizi kanayan çocuğa bazen de huysuz bir nine oyun oynamak için peşinde dolanan oğlana. Ve böyle anlarda sen çantanı alıp gitmeye karar veriyorsun bütün bu oyuncuları geride bırakıp.

İşte yine bunu yapıyorsun. Gittin, gördün. Yine bir çocuk parkı ve yine sen. Kendini toparladın hemen. Ve bugünlerde terk etme hazırlıklarındasın. Ama kısa bir zaman istiyorum senden, söyleyeceklerimi dinlemen için. Daha ne kadar terk edeceksin? Daha ne kadar ufak çocuklukları dev sorunlar yapıp terk etmeye meyilli yaşayacaksın? Sen gitmeye karar verdiğinde, her ne nedenle olursa olsun, kimse hesap soramıyor sana. Tehlikeli bir dilin var senin. Konuşmaya başladığında tatlı tatlı, zehirliyorsun insanları. Önce gözlerini kör ediyorsun, sonra zehir içlerine işliyor. Bir laf edemez oluyorlar. Zehirli dilini kesip atmalısın artık. Bak ardında kalan cesetlere, tüm bu koku, bu ölü bedenler silsilesi altında nasıl çantana sarılıp herşeyi doğru yaptım huzurunu içinde taşıyıp gidebiliyorsun? Ne huzurlu bir katilsin sen?

Gitmeyi kafana koydun madem, git. Ama lütfen bu kez gittiğin yerde bir çocuk kahramanı olup kal. Bekle sakince dönsün herşey etrafında. Sen sabit kal. Değişmiyorsa hiçbir şey çocuk ol sen de. Çocukça düşün. Belki o çocuklardan biri büyür ve küçükken olmak istediği kovboy olur. Eteklerini savura savura çocukça masallardan çıkarsın. Gün batımında ilerlerken siz, tüm çocuklar senli masallarını bitirip uykuya dalar...

Olmaz mı? Neden olmasın... Sadece hayaline sadık kalacak bir "çocuk". Tüm gereken bu.






Kendime

Yorumlar

  1. Kovboy kılığına bürünmüş olarak dönecek bir gün...Ve bir daha hiç gitmicek...=)

    YanıtlaSil
  2. :)) sabit kalacak bir kovboy lazım ölese elff şişeler devreye girer bu sahnede.. ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar