Narkissos

   Bazılarımız ilkçağlardan bugüne hiç gelmemeliydi. Kimse de koymamış ki o mağaranın girişine koca bir taş, akıl işte. Varsa yoksa orada burada koştur, şu uzay çağında başına gelecekleri hiç düşünme.

     Tam bir
"insan" hareketi. 

   Nasıl içten içe geliştirmiş, büyütmüşse kendini gelmiş bugüne kadar o zat-ı muhterem. İnsanoğlu ki ne savaşlar, ne salgın hastalıklar, neler neler görmüş. Tüm bunlar olurken hasırı tütmemiş bizimkinin, elde güzelinden içkisi emrinde saki; devrilip yatmış kuytularda. Hoş, ondaki ego kimsede yok. Hangi salgın hastalık onu vuracakmış şaşarım. Milyonları süpüren hastalığı bir hapşırıkla atlatır da bana mısın demez. Öyle devasa güç, öyle şahane güven.

   Ölüyorum desen, yan odaya geç zahmet olmazsa der. Öyle vurdumduymaz. 
   Seviyorum desen, teşekkür ederim kullanmıyorum'u yapıştırır. Öyle kayıtsız.
   Nefret ediyorum desen, oldu mu şimdi otur bakalım bi çözelim senin derdini der. Öyle de pişkin.


   Bu insan bir kez girdi mi hayatınıza, her an aklınızı yitirebilirsiniz. Her an katil olabilirsiniz. Sabit bir yeriniz yoktur, cennetle cehennem geçişleri yalnızca 1 saniyenizi alır. Tanrının en büyük sınamasıdır bu insan. Sabır taşı değil dağı olsanız yeridir ama buzdanmışsınız gibi eritiverir iki yudum ateşiyle.

   Şehrin neresine kaçarsanız kaçın, hatta üşenmeyin kıtaları değiştirin bir şekilde ulaşır. Fark ettirmeden hem de, karşı konulmaz bir illet. Pazartesi yataklar size dar gelirken, salı aynı eve sığamazsınız. Öyle de oynak ruhlu, sağı solu devlet sırrı.

   Biraz uzaklaşsanız, biraz cezalandırsanız hastalanır. İçlenir, yüzyılın acısını çeker. Kronik "azıcık ilgi görmezse ölecek" hastalığı onunki. Gün ışığı neyse ilgi odur onun için. O devrik naif bakışları gördüğünüzde iflah olmazsınız artık. Öyle de şeytan tüylü, mendebur.


   Modern çağın Narkissos'u, siz okyanus olsanız o size değil; sizde gördüğü kendisine bakar.
   


   Kendimden geçmeme rağmen o yine de dolansın etrafta diyorsunuz ama allah aşkına o mağara kapısı hiç açılmamak üzere kapanmış olsaydı dünya nasıl güzel, aklımız nasıl yerinde olurdu hiç düşündünüz mü?


   Öldürün şu içinizdeki Narkissos'ları, hepimiz rahat bir nefes alalım. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar