Gönüllü Sağır



Derimin altında ne varsa çekiliyor.


Yer çekimi de gerçekmiş, tanıştık. Çok istersen yerin dibine bile girebiliyormuşsun üstelik. Ateşe en yakın yere dek.

O hesap yani bu mesele de. Sen uzaklaşıyorsun, derimin altında bir şeyler çekiliyor, hissediyorum. Filmlerdeki, kitaplardaki gibi değil. O kadar naif değil. Her şey gözümün önünde oluyor. Gözümün önünden geçen yalnızca "siz" oluyor. İçimdeki her şey kızgın bir atın boynuna atılmış halat gibi. Tutsan, tutulmuyor. Gitsen, sonu belli değil.
İçim bir atın boynunda. Biri gelip ürkütecek diye ödüm kopuyor.

Adını ansam kusmak istiyorum bir de. Son günlerde gerçekten hissettiğim tek şey bu. Açlık yok, susuzluk yok. Tek his, kusma. Nasıl yandıysam o gece kafamdaki düşüncelerden geçmedi gitti izleri. Bir dünya açık yara var.
Başımda bir dünya ve açık yara. Gözümde sen. Gözümde tütüyorsun, haberin yok.


O yaralarla dünyaya ayak uydurmam mümkün değil. Seni dinlerken mutlu görünmeye gösterdiğim yoğun çaba, sen konuşurken kafamda dönen "duyma hiçbirini, duyma" sesleri, cehennem yeri kucağında huzuru bulma çabaları ruhumu yordu inan. Kafamı kaldıramıyorum her karşılaşmadan sonra. Bütün bu düzen, çok ağır geliyor. Bütün o mizansenler, yüzüme bakasım gelmiyor. İlk kez güçlü olmaktan bıkıp, oturup günlerce ağlıyorum. Çok zor bunlar ama senin bundan da haberin yok. Ve büyük ihtimalle kendinden de...


Düzene yenik düşeceğini hissettikçe ağlayasım çıkıyor. Bu nasıl bir his, bil isterdim. Sırf evren yasası diye herkesin girdiği çarka sen girmezsin dedim bunca yıl. Ya da yanındaki dişli ben olayım istedim. Kim bilir.


Sabırdan öleceğimi hissediyorum zaman zaman. Dünyanın tıkır tıkır işleyen düzen sesi var bir de hepsinin yanında. Ama sen konuşana, kafandaki acabaları alt edip koynumda uyuyana dek öldürdüm bütün sesleri; içim hep sağır. 




sorma, ne haldeyim
http://www.youtube.com/watch?v=73M1TIK7tnA






Yorumlar

  1. Dileyelimde icsel sagirligimiz disa vurmadan biri gelip kulaklarimiza usulca fisildar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar